Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι πετούν στον δρόμο τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

FacebookTwitterGoogle+Share

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου η κυβέρνηση αντί της εξασφάλισης της λειτουργίας του εργοστασίου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε τις μαζικές απολύσεις των εργατών της ΛΑΡΚΟ που δίνουν ένα μακροχρόνιο αγώνα για να κρατήσουν τις δουλείες τους αλλά και το εργοστάσιο ανοικτό.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης είναι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα των υποδομών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, σε επιχειρηματικούς ομίλους που περιμένουν στην ουρά σαν τα κοράκια για να ξεκοκαλίσουν μέχρι και το τελευταίο κομμάτι απ’ αυτό που έχτισε με μόχθο ο λαός.

Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μέσα από τους αγώνες τους, ανέδειξαν την σημασία που έχει η πάλη της εργατικής τάξης για να καρπώνεται ο λαός τα οφέλη από τον πλούτο που παράγει ο ίδιος, και όχι μια χούφτα παρασιτικών κεφαλαιοκρατών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία, να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στη ΛΑΡΚΟ. Έχουμε κι εμείς ανάλογη εμπειρία βιώνοντας στο πετσί μας την αναλγησία του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, μετρώντας εκατοντάδες απολύσεις σε όλο τον κλάδο την τελευταία περίοδο.

Να γίνουμε όλοι μια γροθιά γιατί μόνο με όρους αλληλεγγύης και συλλογικού αγώνα μπορούμε να ανατρέψουμε τα εγκληματικά σχέδια των εκμεταλλευτών μας.

Συνάδελφοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ – είμαστε μαζί σας, κρατήστε γερά, ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ